Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva

Japansko iscrtavanje obrva spada u kategoriju polutrajnog make up-a (“semi-permanent”). Japanska metoda omogućuje da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se ne čupaju, nego samo iscrtavaju. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gde prirodna nedostaje.

Prednost ovog tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog make upa, nego su postojane na bazenu, plaži i u teretani.

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savetovanje o željama i procena trenutnog stanja obrva. Sledi digitalni izračun simetrije, slikanje i ocena. Najpe se sa olovkom iscrta probna forma obrva. Kada se završi s probnim crtanjem, bira se boja koju oblikujemo prema boji tena, prirodnih dlačica obrva i željama klijenta i tek tada krećemo s postupkom iscrtavanja.

Nakon mešanja boje se na instrument pričvršćuju ‘micro cutteri’ kojima se crta dlačica po dlačica kako bi obrve izgledale 100% prirodno. Ceo postupak traje oko jedan sat, a najviše vremena posvećuje se pripremi i probnom crtanju oblika. Oblik obrva diktira arkada, čeona kost, razmak između očiju, slepoočnice i uopšte celokupna slika lica.

Unos pigmenta u kožu je veoma plitak, pa tako nema krvarenja i otečenosti, a u slučaju velike osetljivosti klijenta može se koristiti i krema koja ublažava bol. Prvih 7 dana je proces zarastanja i moguć je svrab i blago perutanje. Nakon 4 nedelje radi se korekcija ako je potrebna. Obično boja izbledi i do 50%, a dlake su tanje i do 15%.

Trajnost obrva je oko godinu dana, a zavisi od tri grupe faktora :

– Unutrašnji

– Spoljašnji

– Ljudski faktor

Izuzetno je važna kućna nega za trajnost samih obrva! I o svemu tome klijent sazna od naše stučne osobe za ovaj tretman.

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi