Mikropigmentacija obrva

Mikropigmentacija obrva

Šta je mikropigmentacija obrva ?
Mikropigmentacija predstavlja najnoviju estetsku metodu korigovanja nedostataka na obrvama. Ona je, zapravo, trajna šminka i može trajati od 12 do 18 meseci, u zavisnosti od tipa kože na kojoj se radi. Metoda je gotovo bezbolna, ne ostavlja ožiljke i sa njom se postiže prirodan i nežan izgled obrva. Pigment se unosi uz pomoć mašinice koja je u obliku olovke na čijem vrhu se nalazi mala iglica kojom se unosi pigment u kožu.

Koliko traje tretman a koliko zarastanje obrva?
Tretman traje oko 2 sata. Najteži deo je iscrtavanje oblika. Kada se klijentu svidi oblik krećemo da unosimo pigment. Proces zarastanja obrva traje oko mesec dana u proseku. Prvih 2 dana od izrade obrve budu tamne pa i crne. Zatim u proseku 4-6 dana od dana izrade obrve sazru i počinju da pucaju i da se stvaraju krastice na obrvama. Taj proces traje dan dva i nikako se ne smeju obrve češati i ljuštiti krastice. Kada se preljušte često obrve i nestanu. Zapravo potrebno je oko mesec dana da unšen pigmen izbije na površinu. Zato nemojte tugovati formiranje obrva je zapravo proces.

Kako negovati obrve nakon tretmana?
Sa ovom tehnikom koža prihvata boju ravnomerno i postepeno. Obrve je neophodno mazati jekodermom ili pantenolom ( mast ne krema ) sve dok se ne preljušte. Kada umivate obrve činite to kao i do sada mlakom vodom. Obrve brisati lagano tuferom ne peškirom i nakom toga u tankom sloju namazati mast. Nije poželjno sminkati obrve olovkom ili puderom u toku zarastanja. Izbegavati saunu,solarijum,jako sunce i znojenje kako bi se obrve sačuvale. Nikako ne ljuštiti krastice koje se stvaraju nakon zarastanja!

Da li se radi korekcija I kada je potrebno osvežavanje obrva?
Korekcija se tj kontrola se radi na mesec dana od dana izrade obrva. Na kontroli se obrve “utežu” tj popravljaju nedostaci u smislu ako treba potamneti obrve ili ih proširiti. Osveženje obrva se radi nakon godinu dana uz napomenu da se obrve mogu odrzati I do dve godine a to sve zavisi od kože.

Oblik i boja obrva?
Oblik obrva se određuje po tačno utvrđenom pravilu s tim što se maksimalno koriste prirodne oblik kao smernica za oblik. Klijent daje poslednju reč za oblik ali u praksi se pokazalo da je bolje poslušati naša stručna lica. Boja se određuje u skladu sa bojom svojih prirodnih obrva i korenom dlake kose.

Naša stručna lica za iscrtavanje obrva su završila višemesečnu obuku u “Adaktar centru”. Zbog jedinstvene tehnike unošenja pigmenta i kvaliteta boja mnogi ih zovu i Adaktar obrve.

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi