Estetska medicina

Estetska medicina

Hijaluron ili hijaluronski fileri je glikozaminoglikan – prirodna supstanca koja se već nalazi u vezivnom tkivu kože i ona hidrira kožu i održava njen tonus.

Vezivanjem vode hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju tkiva. Međutim, kako prolaze godine, naša koža gubi elastičnost, tonus i smanjuje se njena hidratacija usled resorbcije hijaluronske kiseline, te se pojavljuju bore. Zato se hijaluronski fileri ubacuju pod kožu kako bi se popravili nedostaci.

Za upotrebu hijaluronskih filera nema donje granice u godinama kada se mogu koristiti. Optimalno je početi kada se pojave prve borice bez obzira na godine, jer se one lakše koriguju dok su u začetku i sprečava se njihovo produbljivanje. Efekat traje od 12 meseci (što zavisi od tipa kože i regije koja se tretira).

Šta se sve postiže hijaluronom?

· podmlađivanje lica i vrata,

· konturiranje obraza i jagodica,

· konturiranje i popunjavanje usana,

· osvežavanje ivice usana,

· popunjavaju se bore na čelu i u korenu nosa,

· popunjavaju se bore oko očiju,

· popunjavaju se bore oko usana,

· popunjavaju se nazolabijalne brazde (linije koje idu od baze nosa do spoljnjeg ugla usana – bore smejalice),

Popunjavanje usana hijaluronom je odmah vidljiv i poboljšava se posle dan ili dva od tretmana, te traje od 6 do 9 meseci u početku, a ako se tretman ponovi nakon pola godine, efekat je vidljiv i duže od 12 meseci.

Na početku se nanosi lokalni anestetik u obliku kreme, čime se postiže da se bol minimalizuje. Sam tretman traje 10 do 15 minuta.

Tretman radi lekar specijalista sa višegodišnjim iskustvom. Sam zahvat je jednostavan u rukama stručnjaka, a efekat je vidljiv odmah nakon tretmana.

Na našem tržištu postoji veliki broj neregistrovanih hijaluronskih filera, zato smo mi u Relax time studio-u izabrali dva najkvalitetnija registrovana filera.

– Juvaderm – Irski proizvođač. Traje oko godinu dana, mekaniji i lakši za rad. U sebi sadrži lokalni anestetik lidokain. Veoma malo oticanje tretirane regije.

– Stylage – Francuski proizvođač. Traje od 6-9 meseci,tvrđi i daje bolji volumen usnama.

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi