Tretmani tela

HIT U SVETU I U KRAGUJEVCU !!!

Vacuslim 48 je nova metoda za mršavljenje i eliminaciju celulita.

Vidljivo smanjenje obima nakon PRVOG tretmana, poboljšanje izgleda i tonusa kože nakon serije tretmana, eliminacija viška tečnosti,Metaboličko dejstvo aktivnih supstanci na proces lipolize (razlaganje masnih naslaga), vakumom se istovremeno postiže sauna i preso efekat (efekat limfne drenaže).

Vacuslim 48 metoda se može primenjivati kao samostalni tretman ili se može kombinovati kao dopuna za postizanje boljih i bržih rezultata u anticelulit i tretmanima mršavljenja kozmetičkim aparatima mezoporacije, kavitacije, radiotalasa, elektrostimulacije, maderoterapije i ručnih anticelulit masaža.

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija masnih ćelija je metoda parcijalnog uklanjanja masnih naslaga ultrazvukom. To je neinvazivna i bezbolna terapija.

Ova metoda radi na principu delovanja ultrazvučnih talasa na ćelije masnog tkiva. Ultrazvučni talasi deluju na membrane ćelija masti i izazivaju pucanje membrane. Nakon što se mast izlije u međućelijski prostor, hemiskom reakcijom u organizmu se masti razlože na bezmasne kiseline i glicerol. Bezmasne kiseline se transportuju do jetre gde se razlažu i izbacuju iz organizma, dok se glicerol koji je rastvorljiv u vodi koristi kao izvor energije.

Pri metodi ultrazvučne kavitacije, ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji, što osigurava selektivnost metode. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.

Pošto organizmu treba vremena da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta. Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija, pa je dozvoljeno ukupno 6-10 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od 1 meseca.

Vrlo važno je naglasiti da je kombinacija kavitacije sa limfnom drenažom, elektrostimulacijom ili presoterapijom jedan od preduslova za efikasan učinak. Takođe je neophodno da se smanji unos soli, ugljenih hidrata i alkohola kako se ne bi previše opteretila jetra i bubrezi koji treba da prerade masne naslage koje su oslobođene prilikom tretmana. Takođe bi trebalo da se pije od 2-3 litra tečnosti dnevno kako bi se pomoglo bubrezima da izbace oslobođene masne naslage.

Ovom metodom uspešno se tretiraju regije kao što su stomak, zadnjica, bedra, bokovi, unutrašnje strane kolena, nadlaktice i slično.

Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Elektrostimulacija

Elektrostimulacija mišića je terapija za oblikovanje tela, redukciju celulita i generalno za mršavljenje. Preko elektroda postavljenih na telo do mišića dolaze strujni impulsi i izazivaju kontrakciju mišića. Ti električni impulsi, koji nisu neprijatni, dovode mišiće u stanje rada. Za kontrakciju mišića je potrebna energija. Ta energija se dobija iz glikogena i rastvaranjem okolnih masnih naslaga.

Sa pravilno postavljenim elektrodama na telu za samo jednu sekundu elektronski impulsi mogu aktivirati grupe mišića za čiju aktivaciju je potrebno 45 minuta intenzivnog rada.

Ubrzava se detoksikacija, celulit se nakon elektrostimulacije mišića vidno smanjuje, smanjuje se obim na kritičnim delovima tela, stimuliše se prokrvljenost i povećava trošenje masnoća.

Koliko tretmana elektrostimulacije mišića je potrebno?

Preporučuje se serija od deset do petnaest tretmana i to tri puta nedeljno.

Za odlične rezultate elektrostimulacije, potrebno je piti dosta tečnosti, smanjiti unos soli i šećera u organizam. Sam tretman se može dopuniti i raznim drugim terapijama, a pre svega nekim anticelulit pakovanjima.

Presoterapija

Limfna drenaža ili presoterapija predstavlja dreniranje, odnosno odvod i tok limfne (potkožne) tečnosti preko limfnih puteva ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu čime se vrši detoksikacija organizma. Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika – lagani pritisak na limfne čvorove.

U estetici je limfna drenaža obavezan sastavni deo anticelulit tretmana.

Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta. Tretira posledice neprestanih stresova, dugotrajnog sedenja, nekretanja, prekomerne telesne težine i nepravilne ishrane kao što su loša prokrvljenost tkiva – posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogu i celulit. U kombinaciji s ostalim kozmetičkim metodama (ultrazvuk, kreme, pakovanja, radiotalasna terapija) daje odlične rezultate. Limfnom drenažom znatno se poboljšava prokrvljenost tkiva, eliminišu štetni metaboliti (detoksikacija) i znatno umanjuje količina međućelijske tečnosti.

Naravno, preso terapija se može koristiti i samostalno. Za vreme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Metoda preso aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća.

Ovaj tretman nije dozvoljen u sledećim slučajevima:

· trudnoća

· kancer

· bolesti srca (infarkt, pejsmejkeri i sl.)

· multipleks skleroza

· sveže traume

· akutni edem pluća

· tromboflebitis

· arterioskleroza

· za osobe na antikoagulantnoj terapiji

· proširene vene

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi