Tretmani lica

Tretman podmlađivanja i revitalizacije lica

Tretman podmlađivanja i revitalizacije lica sastoji se iz više funkcija (radiotalasi, vakum drenaža, laser) koje nam udružene pomažu da se zategne opuštena koža, ubrza mikrocirkulacija, ublaže bore.

Podstiče sintezu kolagena i elastina, koža je vidno podmlađena i zaglađena nakon tretmana.
Preporučuje se jedan tretman nedeljno.

Cena tretmana je formirana u zavisnosti od regije:
– lice i okolo očna regija
– dekolte i vrat, podbradak
– lice, okolo očna regija, vrat, dekolte

Mezoterapija

Šta je mezoterapija lica bez igle a šta je mezoterapija sa iglom?

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela, aktivnih i visoko hranljivih supstanci u središnji deo kože mezoderm. Postoje dve vrste ove procedure: sa iglom, gde se mezokokteli iglom ubrizgavaju u kožu i bez igle kada se nanose aparatom uz pomoć električnih impulsa.

Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igle ) se zasniva na fenomenu elektroporacije kog su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i za to 2003. godine dobili Nobelovu nagradu za područje hemije.

Tretmanom se ubrzava i poboljšava metabolizam, prokrvljenost kože, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože, što za rezultat ima svež i zdrav izgled.

Šta daje bolje rezultate mezoterapija bez igle ili mezoterapija sa iglom?

Zapravo se radi o metodama koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula( koje utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidrmalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat), s tim da se kod :

– mezoterapije sa iglom kokteli unose dublje u kožu i sam tretman izaziva vrlo malu bol i ponekad kratkotrajno crvenilo,

– mezoterapije bez igle kokteli unose pliće u kožu, a sam tretman je bezbolan, ne ostavlja tragove i može da se radi kad god poželite nezavisno od godišnjeg doba ili dana u nedelji.

Ovaj tretman je poželjno uraditi pred neki vazan dogadjaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista.

Supstance koje se najčešće koriste u tretmnu su : hijaluronska kiselina, botox, vitamini C, E, B complex, aminokiseline (od kojih su najzastupljenije Asparagin, Glutamin, Tirozin).

Prema dosadašnjim iskustvu naše doktorke, najbolji rezultati se dobijaju kada se tretmani izvode u seriji, od 4- 6 tretmana, sa razmacima 7-10 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osveženja lica pred neki važan dogadjaj ili kao tretman kontinuirane nege jednom mesečno.

Tretman lica čistim kiseonikom

Zagađenje, stres, pušenje i naporan dnevni tempo ostavljaju tragove na koži i telu, pa je zato neophodno uraditi nešto za osveženje i revitalizaciju Sigurno se ponekad osećate tako umorno da poželite da duboko udahnete kiseonik.

Tako isto se, ponekad oseća i vaša koža. Tretman se prvi put pojavio u Americi za brz i dugorocan oporavak lica velikih zvezda i imućnih ljudi. Sada ga je moguće dobiti i kod nas.

Tok tretmana:

Tretman započinje mehaničkim čišćenjem lica zatim piling lica (u zavisnosti od koze i godina starosti) koji lagano greje kožu, pročišćava je, skida mrtve ćelije s površine i olakšava put aktivnim sastojcima. Slede masaža i ručna limfna drenaža koje imaju za cilj pobuđivanje svih tkiva i ubrzavanje cirkulacije. Relaksacija i uživanje se podrazumevaju.

Na ovako savršeno pripremljenu kožu nanose se odabrani mezoterapijski kokteli, a potom pod snažnim pritiskom čestice čistog kiseonika bombarduju kožu i utiskuju u dublje slojeve sastojke koktela. Kokteli sadrže komplekse vitamina i antioksidanata, a koncentracija kiseonika je precizno dozirana da kožu prokrvi i bolje ishhrani

Sledeći korak je hidratacija i ishrana kože maskom sa algama i kisenikom koja čini kožu  mekom kao svila. Koža se u ovoj fazi tretmana odmara, upijajući supstance iz maske.

Rezultat

Lice će zahvaljujući boljoj prokrvljenosti i aktivnim supstancama mezoterapijskih koktela, na kraju tretmana delovati sveže, imati zdravu boju i dobar tonus.

Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica predstavlja osnovni tretman u održavanju higijene kožnih pora od promena. Osnovni postupak je komedoekspresija. Komedoekspresijom se otklanjaju promene koje se nalaze u kožnim porama, a koje su nastale nakupljanjem sebuma i deskvamiranih ćelija. Higijenski tretman je bitno redovno primenjivati jer omogućava koži njenu fiziološku funkiciju, sprečava mogućnost nastanka akni i omogućava negu kože. Komedoekspresija nije jednostavan niti lak zadatak ali jeste važna. Tok tretmana

– mehaničko čišćenje lica

– piling lica

– masaža lica

– priprema lica za komedoekspresiju

– komedoekspresija

– maska i završna krema.

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi