Potamnjivanje tela – air brush

Potamnjivanje tela – air brush

Potamnjivanje prskanjem Airbrush-om
Bezbedno, brzo i jednostavno. To Vam nudi Relax time studio.Jedan tretman traje do 10 minuta, a Vi dobijate savršen ten koji traje 7 dana.
Najčešća pitanja i odgovori
Da li je potamnjivanje airbrush-om štetno?
Nije. Preparat koji se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) koji je odobren za kozmetičku upotrebu od strane FDA (Food and Drug Administration) od 1973. godine. DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Taman ten nastaje posle reakcije DHA i aminokiselina iz kože. Boja traje oko 7 dana jer se DHA vezuje za površinski deo kože koji se za to vreme zameni dok se unutrašnji sloj kože ne menja. Međutim, svi preparati nisu isti i neki mogu da sadrže prejake sastojke. Preparati koje mi koristimo su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani. Mi koristimo samo DHA koji potiče sa farmi gde su biljke gajene na organski način.
Šta su Bronzeri i kako rade?
DHA je potrebno oko 6 sati da se u potpunosti razvije. Zbog toga postoji potreba da se koriste privremene kozmetičke boje. Ove kozmetičke boje se često nazivaju bronzeri. Bronzeri postižu dve stvari:

1. Obezbeđuju vidljivo usmeravanje, kako bi se osigurala potpuna pokrivenost tokom prskanja;
2. Kako bi klijent, odmah posle tretmana i kada napusti salon, već imao preplanulost.

Razlika između bronzera i DHA je da se pomoću DHA ten razvija tokom reakcije sa aminokiselinama kože. Bronzeri, s druge strane su kozmetičke boje koje pružaju boju samo na površini kože. Bronzeri se lako uklanjaju tokom prvog tuširanja. Cilj je da bude što manja razlika izmedju tena dobijenog reakcijom kože sa DHA i boje bronzera.
Kako se pripemiti za tretman airbrush-om?
Ukoliko svakodnevno pri tuširanju ne koristite sunđer za kupanje poželjno je da dva dana pre tretmana (nikako na dan tretmana) uradite piling celog tela kako bi se mrtvi sloj kože odstranio. Posebno obratiti pažnju na kolena, risove, laktove, predeo iznad šaka i oko vrata zato što se tamo nalazi najviše mrtve kože gde bi se boja nepotrebno zadržavala. Brijanje, depilacija ili piling posle nanošenja boje nisu preporučljivi jer se time boja brže odstranjuje, ali neće uticati na stvaranje fleka. Negovana i dobro hidrirana koža je najbolja priprema. Posebno vodite računa o već pomenutim mestima gde je koža suvlja, koristite dobra mleka za telo i održavajte kožu zdravom i elastičnom.

Neposredno pre tretmana potrebno je da koža bude čista i suva. Ne sme se nanositi dezodorans, šminka ili parfem kako oni ne bi uticali na ravnomerno razvijanje boje. Obucite taman kupaći kostim/donji veš tokom tretmana ili možete biti bez odeće, sve zavisi od Vas. Kosa treba da bude podignuta i za vreme tretmana treba skinuti nakit, kako bi boja prekrila čitavo telo.

Nakon tretmana nosite komotniju i tamnu odeću kako ne bi oštetili boju. Da biste izbegli da vam prilikom tretmana odeća poprimi neznatnu količinu boje, posle tretmana uvek nosite tamnu i komotnu pamučnu odeću. Lako se zaboravi da je Vašem tenu potrebno oko 6 sati da se razvije i da se do vašeg prvog tuširanje može desiti da se mali deo bronzera koji se nalazi u rastvoru za potamnjivanje, skine na odeću. Nošenjem komotne odeće postižete da se manje bronzera skine na odeću, a nošenjem tamne odeće biće naravno manje primetno. Nošenjem uske odeće kada je velika vručina, možete čak i da sprečite pravilno razvijenje tena.
Koliko traje tretman airbrush-om?
Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju videćete boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja Vaš pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i naredna 6 do 8 sati. Pun efekat tretmana imaćete naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da bledi, ali je i dalje postojana narednih 7 dana. Mesta koja najviše dolaze u dodir sa vodom, kao što su lice i ruke, prva počinju da blede.
Kako postupati posle tretmana i produžiti trajanje boje?
1. Izbegavajte kontakt sa vodom i preveliku fizičku aktivnost do prvog tuširanja posle tretmana (dok se boja ne razvije);
2. Takođe, ne koristite nikakve preparate tokom prvog tuširanja nakon tretmana;
3. Tokom prvog tuširanja, koje treba da traje veoma kratko, videćete da se boja malo ispira – ne brinite, to je sasvim normalno. Nastavite sa tuširanjem, ali što nežnije, dok boja ne prestane da se ispira. Umesto uobičajnog brisanja, kožu osušiti tapkanjem peškirom;
4. Preporučljivo je koristiti mleko za telo, čak i dva puta dnevno, pogotovu kod osoba sa suvom kožom, kako bi se boja zadržala sto duže i ravnomernije;
5. Nemojte raditi piling sve vreme dok imate boju. Ukoliko posle 10 dana primetite da se na nekim mestima boja i dalje zadržala, uradite piling ili kožu posle tuširanja dobro istrljajte peškirom.
Da li preparat štiti od sunca, tj. da li ima zaštitni (SPF) faktor?
Ne. Preparat ne štiti od sunčevih zraka i nije preporučljivo sunčati se 24 h nakon tretmana.
Ako planirate da radite airbrush za svadbe?
Ako planirate da radite airbrush za vaše venčanje onda je bolje da uradite sa srednje tamnom bojom a ne najtamnijom, jer Vaš glavni cilj je da postignete najprirodniji izgled tena koji će takođe izgledati prirodnije na fotografijama. Takođe, mladoženja može da izgleda bledo u odnosu na Vaš taman ten, tako da bi idelno bilo da zajedno uradite airbrush. Cilj je da Vi I Vaš budući muž izgledate najbolje, a to podrazumeva zdrav, bronzani i blistav ten, pa zato pokušajte da ga ubedite da I on uradi tretman.
*Ako nikada niste uradili airbrush tretman onda ne možete biti 100% sigurni kako će Vam stajati boja. Zato mi najsrdačnije preporučujemo da uradite probni tretman oko mesec dana pre velikog događaja.
Postupak potamnjivanja za takmičare?
Obično je dovoljno da se uradi dva tretmana, primenjeno jednom dnevno, počevši 2 dana pre takmičenja. Međutim, za one koji imaju izuzetno svetlu kožu ili žele da razviju što tamniju ten, treći sloj će možda biti neophodan. Ne preporučujemo da uradite više od jednog tretmana dnevno, kako bi dali svakom sloju dovoljno vremena da se razvije. Vaše poslednje nanošenje trebalo bi da bude popodne ili veče pre takmičenja. Ako je potrebna još tamnija boja, onda se završni sloji može primeniti rano ujutro na dan takmičenja. Da bi dobili najbolje rezultate, počnite pripremu Vaše kože nedelju dana pre takmičenja, tako što ćete mazati kvalitetno mleko za telo svaki dan. Zatim, 2 dana pre nego što počnete sa procesom potamnjivanja, uradite piling tela. Ako niste uradili piling skoro, ili patite od suve kože, onda uradite piling 2 dana za redom. Obratite posebnu pažnju na kožu oko grudi i na vratu, kao i na uobičajne oblasti na vašem telu poznatim po suvoj koži, kao što su kolena, laktovi, ruke, noge i pete.
Dobro stanje Vaše kože je uslov da se što bolje naš preparat apsorbuje, a tako ćete Vi dobiti besprekoran izgled tena i Vaš ten će ravnomernije bledeti. Pre svakog nanošenja, Vaša koža mora da bude čista, bez kreme, dezodoransa, posle brijanja, parfema itd., jer oni mogu da inhibiraju apsorpciju preparata i pun razvoj tena. Nosite staru, tamniu komotnu odeću od pamuka nakon tretmana i sve do vašeg prvog tuširanja (4 sata nakon nanošenja). Takođe, tokom ovog vremena morate izbegavati kvašenje, što znači da nema preterano znojenja, plivanja, itd.
Da li postoji više nijansi boje za potamnjivanje?
Havajska boja / Svetao ten / Stepen 1
Ovo je naša najumerenija formulacija i pruža suptilan ali ipak fenomenalan i prirodan ten. Idealan je ako radite tretman prvi put. Pojedini klijenti koji ne žele izrazito taman ten, Havajska Broj 1 razvija svetliji braon ten. Ovo je savršen izbor za klijente koji imaju svetao ten ili za one koji žele da im se razvije prirodni ten tokom zime. Idealno je rešenje za venčanja, gde je cilj da dobijete prorodan ali blistav ten.
Karipska boja / Srednji ten / Stepen 2
Ovo je naša ubedljivo najpopularniji preparat za potamnjivanje među klijentima jer daje vašoj koži bogatu, tamnu čokoladnu boju koja sadrži neverovatno prirodan izgled. Karibska Broj 2 pruža savršen taman braon ten i odgovara svakom tipu kože. Ako tražite taj wow faktor onda je ovo za vas. Idealno za većinu događaja kao što su sve vrste proslava, žurke, venčanja, mature, rođendani itd. Odličan izbor tokom proleće, leta i jesen.
Brazilska boja / Taman ten / Stepen 3
Ovo je naša najtamnija boja i pruža fenomenalni taman braon ten. Savršena je za one koji traže izrazito braon taman ten. Idealna je za scenu, takmičenja ili za one koji žele da razviju tamnu čokoladnu boju i da budu primećeni. Ovaj preparat je posebno formulisan da se koristi na već preplanuli ten ili kod osoba sa tamnijim pigmentom. Ne preporučuje se osobama sa svetlom ili osetljivom kožom. Odličan izbor za leta.

Zakažite Vaš termin

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak09 – 21h
  • Subota09 – 20h
  • NedeljaNe radi